Pomysł na radio STREAM czy się da czy warto .

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tell
    Classic
    • 2013
    • 2

rafjo,

W cenniku z 01.06.2015 jest taki opis
    "Pakiet Dynamic – sportowe fotele przednie ze zintegrowanymi zagłówkami, tapicerka Dynamic
    czerwona lub szara, trójramienna kierownica skórzana bez obsługi radia i telefonu, spoiler dla wersji
    Liftback"

Jeśli chodzi o kierownice z pakietu dynamic to i tak trzeba wyłożyć 550zł bo nawet jeśli była by sportowa to nie ma ona sterowania i te 550 zł i tak należało by dorzucić
  • kretuu
    Classic
    • 2012
    • 3

Witam

Mam uszkodzone radio Stream (tzn nie działa tylko odtwarzacz płyt CD )
    Znalazłem na YT taki oto filmik
    TAKI
    nie chciałbym aż tak modyfikować wystarczyło by mi podłączenie fona do stream po BT
    a pomysł mam taki : podłączyć w miejsce AUX w Stremie takie oto urządzenie
    TU

dać mu zasilanie z gniazda zapalniczki i dalej poszło by z górki .(tak przynajmniej mi sie wydaje) Proszę napiszcie mi jakich przewodów użyć do podłączenia tego urządzenia po AUX aby to zadziałało. I czy wogóle istnieje taka możliwość.

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

Obcinasz wtyczkę Jack ( rozumiem, że nie masz fabrycznego wejścia AUX w podłokietniku ), odizolowujesz dwa kabelki ( L i R ) i masę zagniatasz na nich piny (albo dolutowujesz do nich kabelki serwisowe 000 979 009 ) i wpinasz w odpowiednie miejsce we wtyczce radia ( rozpiska gniazda jest na obudowie radia - sprawdź czy twoje radio ma na 100% wejście AUX ) i tyle. Całość zasilasz z ładowarki samochodowej Nokia podłączonej do instalacji samochodu a wszystko ( BT i ładowarkę chowasz np. za panelem klimy ).
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• robreg
        L&K
        • 2010
        • 1195
        • Octavia I (1U2)
        • AXP 1.4 MPI 75 KM

Czy stream ma wyjscie zasilania czegokolwiek? Chyba ze swojej instalacji wewnętrznej zasila po swoim uruchomieniu (i to niezależnie co gra) zmieniarke cd. Z tego punktu mozna byloby zasilic, poprzez odpowiedni zasilacz (tzw. ładowarkę), odbiornik BT, inaczej trochę akku szkoda (sam mam ciagle wsadzona ladowarke usb w gniazdo zap., ale nie jest z niego zasilane zadne urzadzenie wiec moze przechodzić w tryb podtrzymania, a tu jednak ciagle cos by ssalo prąd)
        Pozdrawiam, Robreg.
        ----
        furmanka.blogspot.com fan ;-)

Komentarz

• greg44
          L&K
          • 2011
          • 1198
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Są nawet tańsze takie urządzenia BT, sam się zastanawiałem nad takim ulepszeniem Strema ale w końcu wybrałem inną opcję z oryginalnym Bluetooth.

Komentarz

Pracuję...